Танзания

Свети Валентин на екзотичния остров Занзибар
Маршрут: София - Истанбул - Занзибар - Истанбул - София

Продължителност: 9 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:
12.02.2021 г.
Цена от: 2734 лв.
Програма
Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в Продължителност
12.02.2021 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:25 01:25 часа
12.02.2021 ИСТАНБУЛ 20:25 ЗАНЗИБАР 03:50 (кацане на 13.02) 07:25 часа
20.02.2021 ЗАНЗИБАР 04:45 ИСТАНБУЛ 13:45 09:00 часа*
20.02.2021 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05 01:20 часа
 • На връщане от Занзибар, Turkish Airlines кацат в Килиманджаро, Танзания за качване на пътници. По време на техническото спиране, пътниците от Занзибар не слизат от самолета.
 • Полетното разписание е в местно часово време.

Часова разлика по време на пътуването между:
 • София, България и Истанбул е +1 час
 • София, България и Танзания, о-в Занзибар е +1 час

ДЕН 1 - 12.02.2021 София - Истанбул - Занзибар
Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Turkish Аirlines по маршрута София - Истанбул - Занзибар в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет до Занзибар в 20:25 ч.

ДЕН 2 - 13.02.2021 Истанбул - Занзибар
Кацане в Танзания в 03:50 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела на острова. Закуска в хотела и започване на All inclusive пакета. Настаняване около 14 ч. или при наличие на свободни стаи и по-рано.

ДЕН 3 - 14.02.2021 Занзибар
Закуска.
Възможност за полудневна обиколка на Стоун таун (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туристи - 40 евро).
Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая - Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.
Препоръчително е консервативно облекло - дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.
Връщане в хотела следобед. Свободно време за почивка.
Нощувка в хотела.

ДЕН 4 - 15.02.2021 Занзибар
Закуска.
Днес ви предлагаме полудневен тур „Занзибар - островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туристи – 40 евро).
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.
Препоръчително е консервативно облекло - дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Връщане в хотела.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 5 - 16.02.2021 Занзибар
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туристи - 85 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 17:30 ч. Нощувка.

ДЕН 6 - 17.02.2021 Занзибар
Закуска.
Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туристи – 60 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Моля не пипайте и не хранете животните.
Връщане в хотела и свободно време.

ДЕН 7 - 18.02.2021 Занзибар
Закуска.
Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туристи – 49 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.
Нощувка.

ДЕН 8 - 19.02.2021 Занзибар
Закуска. Освобождаване на стаите вечерта около 00:00ч и използване на All inclusive пакета до часа преди трансфера за летището за полета до Истанбул.

ДЕН 9 - 20.02.2021 Занзибар - Истанбул - София
Трансфер за полет до Истанбул в 04:45 ч. Кацане в Истанбул в 13:45 ч. Полет до София в 14:45 ч. Кацане в София в 15:05 ч.
Цената е на човек в евро/ лева и включва:
 • самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София - Истанбул - Занзибар - Истанбул - София с включен регистриран багаж до 40 кг и 8 кг ръчен багаж на човек;
 • 7 нощувки в хотел VOI Kiwengwa 4* на база „All inclusive” на остров Занзибар;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • медицинска застраховка с покритие от 15 000 евро на човек с включен риск за лечение от COVID-19;
 • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
 • представител от туроператора при минимум 14 пътуващи.

Цената не включва:
 • виза за Танзания - 55 евро (издава се предварително от България);
 • за издаване на визата преди отпътуване от България са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора), сканирана актуална цветна паспортна снимка;
 • допълнителни екскурзии на о-в Занзибар - заявяват се и се записват от България:
 • обзорна екскурзия на Стоун Таун - при минимум 6 туриста - 40 евро;
 • полудневна екскурзия Островът на подправките - при минимум 6 туриста - 40 евро;
 • целодневна екскурзия Синьо сафари - при минимум 6 туриста - 85 евро;
 • полудневна екскурзия до парка Jozani - при минимум 6 туриста - 60 евро;
 • полудневна екскурзия до Затворническия остров - при минимум 6 туриста - 49 евро;
 • бакшиши за екскурзовод и шофьор - около 5 евро на ден за всяка екскурзия, в която взимате участие;
 • лични разходи на място

Условия за записване:
 • Депозит в размер на 500 евро/ 1000 лв. на човек;
 • Доплащане до 31 дни преди заминаването или до 12.01.2021 г.;
 • Цената е валидна при минимум 14 туристи;
 • Срок за уведомление за непровеждане на пътуването при ненабран минимален брой участници - 30 дни преди заминаването;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.
 • COVID-19 забележка - поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за влизане в страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.

 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.76 лв. При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Срокове за анулации и неустойки:
 • При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
 • Между 90-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • При по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 12.01.2021г., като се задължава да заплати на
 • ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания:
 • няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Танзания към 07.07.2021 г..

Пътуване на лица с ограничена подвижност:
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Виза за Танзания - 55 евро (издава се предварително от България);
  • за издаване на визата преди отпътуване от България са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора), сканирана актуална цветна паспортна снимка;

Допълнителни екскурзии:
 • Заявяват се и се записват от България:

 • обзорна екскурзия на Стоун Таун - при минимум 6 туриста - 40 евро;
 • полудневна екскурзия Островът на подправките - при минимум 6 туриста - 40 евро;
 • целодневна екскурзия Синьо сафари - при минимум 6 туриста - 85 евро;
 • полудневна екскурзия до парка Jozani - при минимум 6 туриста - 60 евро;
 • полудневна екскурзия до Затворническия остров - при минимум 6 туриста - 49 евро

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010318 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД

Хотели по програмата
VOI Kiwengwa Resort
от 2734 лв.
Занзибар, Танзания