Екзотични почивки

Почивка на Мавриций с чартър от София
Маршрут: София - Мавриций - София

Продължителност: 10 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:
25.11.2021 г.
Цена от: 2676 лв.
Програма
MEGA SALE OFFER -150 ЛЕВА ОТСТЪПКА НА ЧОВЕК ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 15.09.2021

Остров Мавриций – едно райско кътче на Земята...
Мавриций е място, където ще изживета една различна и екзотична ваканция. Насладете се на кристално чистите тюркоазени води, коралови рифове и цветни риби, изгрева и залеза на слънцето, вкусна храна, лукс и комфорт.... Островът е подходящ както за влюбени двойки, така и за семейства с деца. Мавриций е най-големият от множество острови с вулканичен произход, намиращи се на около 800км. източно от африканския континент. Откроява се с разнообразен релеф: от планински – в южната част, през плато – централна част, до крайбрежни низини – на север. Преобладаваща част от населението са индуси, следвани от креоли, китайци и европейци, а двата официални езика са френски и английски. Символ на острова е изчезналата птица Додо.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН: София – остров Мавриций
Заминаване от София с техническо спиране за презареждане в Джибути за остров Мавриций. Пристигане на острова на следващия ден. Посрещане от представител на фирмата – партньор с гирлянди от цветя. Трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване, свободно време, вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – ОСМИ ДЕН: остров Мавриций
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзии по желание. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - ДЕСЕТИ ДЕН: остров Мавриций – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет за София с техническо спиране за презареждане в Джибути. Пристигане в София на следващия ден.

Цените са на човек в лева и включват:
 • Самолетен билет София - Мавриций - София с включен регистриран багаж до 15 кг;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор на остров Мавриций;
 • водач на туроператора от България;
 • Обслужване от представител на фирмата – партньор на място;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:
 • Лични разходи;
 • Допълнителни екскурзии
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Номер на полета Маршрут Час
FB7073 София - Мавриций 23:30 - 13:45
FB7074 Мавриций- София 17:00 - 02:35

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
 • авиокомпания Българиан Еър, (FB)
 • седалище и адрес: бул. Брюксел 1 , София 1592, България
 • тип самолет: A320 – 200
 • Възможна е промяна на типа самолет!

 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 550 долара на тон; Джибути 640 долара на тон, Махе 690 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-ма лко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване no show - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 150 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 1000 лева
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мавриций е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: мавританска рупия
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ - цените са валидни при минимум 15 човека

Вкусът на Мавриций / Taste of Mauritius – 245 лева на човек

Насладете се на посещение и обиколка на Порт Луис, столицата на Мавриций. Порт Луис е и най-големият град и икономически и административен център на острова. Ще имате свободно време за посещение на търговските райони Порт Луис и Le Caudan, които предлагат вълнуващи места за пазаруване и развлечения, смесени с хотели и ресторанти от световна класа, които гледат към пристанището. По-специално занаятчийският пазар е с прекрасна атмосфера, където със сигурност ще намерите много сувенири за семейство и близки у дома. Друго място за посещение е Централният пазар на Порт Луис - идеалното място за намиране на много местни продукти, текстил, маврицийски подправки, плодове и сувенири на относително евтини цени. “Eureka Colonial House” - напитка за добре дошли, кулинарно изживяване с местните жители. Насладете се на типичен маврикийски семеен обяд под верандата на къщата.
 • Целодневна екскурзия
 • Цената включва: трансфери и обяд

Потопете се цветовете на Мавриций / Dip into our colors – 196 лева на човек

Преживейте многобройните цветове и аромати, скитайки се по улиците на Порт Луис и открийте палитрата от култури на острова. Порт Луис е богат на минали съкровища, които се сливат прекрасно с настоящето. Това е най-големият град и икономически и административен център на острова. Можете да видите някои прекрасни френски колониални сгради, особено Правителствения дом и Общинския театър. Ще имате време и за пазаруване в Caudan Waterfront, престижен район на местни занаяти и маркови продукти. Следва обяд с тристепенно меню в ресторант Le Fangourin на Sugar World, изключителна атракция за посетители Beau Plan Sugar, имение, в близост до ботаническата градина Памплемус. Следобед ще се разходите из сенките на известните дървета на ботаническата градина Pamplemousses, дом на невероятно разнообразие от тропически растения, много от тях местни. Ботаническата градина е един от най-посещаваните обекти в Мавриций. За първи път е отворена като частна градина от френския губернатор на Мавриций преди близо 300 години. В градината има повече от 650 разновидности растения, сред които са известните баобаби, невероятните гигантски водни лилии, десетки лечебни растения, 85 различни сорта палми, голяма градина с подправки и много други.
 • Целодневна екскурзия
 • Цената включва: трансфери и обяд

Югът и неговите прелести / The South and Its Charms – 221 лева на човек

Нека тази изключителна част от острова се отвори за вас ...
След малко пазаруване на централното площад във Флореал и Кюрепипе, ще шофирате до Националния парк и по пътя ще спрете до винарската изба Такамака, която е уникална в света. Следва посещение на свещеното езеро, наречено Grand Bassin, преди да се насочите към панорамния голф ресторант за мавритански обяд. По-нататък ще се спрете в спиртната фабрика Black River Gorges, където се произвежда ром и ще завършите с връхната точка на деня – оцветената в седем цвята земя и водопадите на Шамарел.
 • Целодневна екскурзия
 • Цената включва: трансфери и обяд

Пътят на виното и Рома / Tchin Tchin – 306 лева на човек

... От местните полета със захарна тръстика и плантациите личи, Мавриций е усвоил изкуството да извлича сладостта на местно произведените плодове и тръстика за производството на хубаво вино и ром. Срещнете с тези ценители и производители, които се стремят да създадат нова ера за местното производство. Ще посетите винарната Такамака, където ще дегустирате и ще можете да изгледате кратко видео с производствения процес. След това ще посетите фабриката за ром в Шамарел, ще имате дегустация и включен обяд. След това ще наблюдавате производствения процен на рома и ще имате свободно време за закупуване на сувенири.
 • Целодневна екскурзия
 • Цената включва: трансфери и обяд

Среща с делфини / A Blue Quest - 306 лева на човек

Делфините са сред най-фантастичните от всички същества, които живеят в океана. Тези бозайници винаги са имали специално място в сърцето и ума на хората. Делфините; весел и
игрив, символ на интелигентност и грациозен, може да се срещне на западното крайбрежие на Мавриций. Делфините, спинърите и бутилките са направили тази страна на острова място
за почивка и сън, преди да отидете в дълбокото море да ловите. Делфините живеят заедно по около 20 индивида или повече и могат да бъдат наблюдавани небрежно да плуват от залива Тамаринд до дълбокото море край бреговете на полуостров Льо Морн рано сутринта. Ще имате възможност не само да ги наблюдавате, но и да плувате с тях, като спазвате всички параметри за тяхната безопасност.
Срещата с китовете - толкова голяма, толкова загадъчна и толкова невероятна. Китовете може да се срещнат на западния бряг на Мавриций. Гърбавите китове могат да се наблюдават между юли и ноември, когато се местят от полюсите към по-топло море близо до екватора, за да се размножават, преди да се върнат към артика. Кашалота може да се наблюдава почти през цялата година.
 • Целодневна екскурзия
 • Цената включва: трансфери и лек обяд

Круиз по западния бряг с катамаран / West Coast Catamaran Cruise – 331 лева на човек

Време е за слънчево измъкване по западното крайбрежие - „Този круиз е като самата репутация на брега: спокоен, слънчев и прекрасен.“ Леко се качете на борда на катамарана. Докато катамаранът напуска залива, пейзажът се разгръща във всички нюанси на зелено и синьо, от кристално чистата лагуна до големите дълбини на открития океан. Бъдете сигурни, че лодката ще плава основно по рифа. Отвъд, погледнете към планинската верига на Черната река и митична планина Morne, обявена за част от световното наследство от ЮНЕСКО.
 • Целодневна екскурзия, цената е валидна при минимум 25 записани
 • Цената включва: трансфери и обяд

Разходка с моторна лодка покрай източния бряг / Speed boat trip along the East Coast – 343 лева на човек

Думите не могат да опишат красотата на лагуните от югоизток на изток ... такъв живописен рай и най-красивата лагуна на Мавриций. Тази част на острова е пълна с исторически останки, а пейзажът от цветни кристално чисти води и панорама с фона на планинската верига е невероятен. Екипът ще ви отведе, за да откриете този зашеметяващ регион. Предлагат се разнообразни дейности: гмуркане с шнорхел, плуване, откриване на източните острови: Ile aux Aigrettes, Ile au Phare и дивата страна на Ile aux Cerfs, обяд за барбекю точно на плажа ... всичко допълнено от приятна музикална атмосфера.
 • Целодневна екскурзия, цената е валидна при минимум 25 записани
 • Цената включва: трансфери и обяд